Browar Maryensztadt

Czy masz ukończone 18 lat?

Tak Nie

PIWA & FOODPAIRING

 

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - GRODZISZ

STYL: W stylu grodziskie

PLATO: 7,7

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 3%

CHMIEL: Marynka

Piwo inspirowane stylem Grodziskie, jedynym całkowicie polskim stylem, produkowanym w Wielkopolsce, którego tradycje sięgają najprawdopodobniej czasu średniowiecza. Klasyczne, lekkie, mocno musujące piwo na bazie słodu pszenicznego, wędzonego dębem.

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - CZESKA DESITKA

STYL: Pils

PLATO: 10

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,1%obj.

CHMIELE: Iunga, Marynka, Lubelski

Inspiracja czeską klasyką. Lekkie, stołowe piwo idealnie nadające się do niemal każdego dania ale również doskonale gaszące pragnienie.

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - BAWARSKA PSZENICA

STYL: WEIZEN

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,2%obj.

CHMIEL: Marynka

Niemiecki klasyk, bananowo-goździkowe piwo pszeniczne, o dużej, gęstej pianie

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - BRYTYJSKIE ALE

STYL:BRITISH ALE

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,8%obj.

CHMIELE: Marynka, Iunga, EKG

Klasyczny Angielski Ale o słomkowej barwie i słodowym smaku z  umiarkowaną goryczką.  

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - APA

STYL: American Pale Ale

PLATO: 12

ALCOHOL: 4,6%

CHMIELE: Cascade, Iunga, Mosaic

American Pale Ale, piwo o wyraźnie chmielowym aromacie. Dominują tu również aromaty żywiczne, sosnowe, cytrusowe, owocowe, które sprawiają, że te pochodzące od słodu są prawie niewyczuwalne. W smaku czuć delikatną słodowość, podkreśloną mocną, czystą goryczką.

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - KOŹLAK 

STYL PIWA: Koźlak - Bock 

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7,9% 

Piwo wywodzące się z niemieckiej tradycji, dawniej warzone tylko z okazji religijnych świąt. Mocne, o rubinowej barwie, treściwe. W samku słodewe z umiarkowaną goryczką, aromat melanoidynowy kojarzący się z zapachem skórki od chleba.  

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - SESSION IPA 

STYL: JASNE SESYJNE IPA 

PLATO: 10

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 3,7% obj.

Jasne sesyjne IPA z dodatkiem bergamotki to  przyjemne owocowe, umiarkowanie goryczkowe i niezwykle rześkie piwo. Dodatek bergamotki nadaje piwu cytrusowych aromatów i podkręca goryczkę.

POLECANE DO: ryby, drób, grillowne potrawy 
 

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - POLSKIE ALE 

STYL PIWA: POLISH  ALE

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 5,5% obj.

CHMIEL: Iunga, Marynka

Wariacja na temat polskich chmieli pochodzących bezpośrednio od zaprzyjaźnionego z browarem plantatora. W smaku wyczuwalny słód i wyraźna chmielowa goryczka. Dodawany na kilku etapach produkcji chmiel, powoduje, że piwo posiada kwiatowe, ziemiste oraz przyprawowe aromaty. Niewielka ilość słodów karmelowych dopełnia piwo, nadając mu nieco głębszej barwy.

POLECANE DO:

białe mięsa, potrawy tłuste, ryby wędzone, mięsa pieczyste

MARYENSZTADT KLASYCZNIE - BELGIJSKIE JASNE ALE Z WIŚNIAMI

STYL PIWA: Belgijskie Jasne Ale z wiśniami 

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 5,3% obj.

Piwo w Stylu Belgian Pale Ale z dodatkiem wiśni, to połączenie aromatów umiarkowanie przyprawowych, pochodzących od belgijskich drożdży oraz intensywnej wiśni. W smaku wytrawne i treściwe.

POLECANE DO: czerwone mięso, desery

SOURTIME - STRAWBERRY BERLINER WEISSE 

STYL PIWA: SOUR FRUIT BERLINER WEISSE 

PLATO: 9

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 3,1% obj.

CHMIEL: Marynka

To nasza interpretacja klasycznego niemieckiego piwa pszenicznego.  W smaku  intensywnie kwaśne, lekkie i orzeźwiające. Dodatek truskawek podkręca naturalną kwaśność i determinuje jego aromat.

POLECANE DO: ryby, owoce morza, drób, sery, desery
 

SOURTIME Agrest

STYL PIWA: Sour Fruit Ale – agrest                                                                                
PLATO:                                                                                                                             
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:
3,5% obj.

CHMIEL: Citra

Sourtime z dodatkiem polskiego agrestu to bardzo lekkie, orzeźwiające piwo, zakwaszone bakteriami lactobacillus. Kwaśny smak podkręca agrest, a charakteru dodaje chmiel Citra.
 

POLECANE DO: 

 Sery, owoce morza, desery

SOURTIME PINEAPPLE SESSION IPA

STYL: Sour Fruit Session IPA

PLATO: 11

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,3% OBJ.

Lekkie  i orzeźwiające piwo w stylu Sour Fruit Session IPA. Ananas nadaje piwu owocowy charakter, który dodatkowo podkręcają  amerykańskie chmiele. W smaku kwaśne, z delikatnie zaznaczoną goryczką,  w aromacie zaś dominują owoce tropikalne.

POLECANE DO: desery, sałaty, drób, makarony

SOURTIME - czarna porzeczka

STYL PIWA: SOUR FRUIT ALE

PLATO: 11

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 4,5% obj. 

Lekkie piwo w stylu sour ale z dodatkiem czarnej porzeczki. Kwaśne, orzeźwiające, owocowe. Smaki i aromaty porzeczki zostały delikatnie podkręcone nutami pochodzącymi od belgijskich drożdży

POLECANE DO: 

 Sery, owoce morza, desery

SREBRNY MEDAL W KONKURSIE INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2017, W KATEGORII: FLAVOURED BEER

SOURTIME BLACKBERRY IPA

STYL: Sour Fruit IPA

PLATO: 15

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% OBJ.

Intensywnie owocowa IPA z dodatkiem  owoców jeżyny. Piwo kwaśne, umiarkowanie goryczkowe. W aromacie dominują owoce leśne podkręcone cytrusami pochodzącymi od amerykańskich chmieli. 

POLECANE DO: sałaty, wołowina, sery

Sourtime Mango Imperial IPA

STYL: Sour Fruit Imperial IPA

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,5%

CHMIEL: Citra, Amarillo, Iunga

Kwaśne, owocowe, zrównoważone z delikatnie zaznaczoną czystą goryczką piwo. Mango dodaje świeżości i soczystości do i tak już ciekawego połączenia kwaśnego IPA.

POLECANE DO: Sałaty, delikatne mięsa, ryby

SREBRNY MEDAL W KONKURSIE INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2018; W KATEGORII SPECIALITY BEER 

ZŁOTY MEDAL W KATEGORII PIWNE SPECJALNOŚCI W KONKURSIE PIW RZEMIEŚLNICZYCH 2018

JOYRIDE - ARONIA SOUR ALE RIOJA BARREL AGED 

KOOPERACJA Z BROWAREM DR. BRAUWOLF (SZWAJCARIA) 

STYL PIWA: ARONIA SOUR ALE RIOJA BARREL AGED

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8% obj.

Piwo uwarzone w kooperacji ze szwajcarskim Browarem rzemieślniczym              Dr. Brauwolf. Sour Ale z dodatkiem aronii, leżakowane w beczkach po hiszpańskim, czerwonym winie Rioja.Treściwe, kwaśne, niesamowicie owocowe. Dodatek aronii podkręca naturalną kwasowość piwa i nadaje mu lekkiej cierpkości. Złożony aromat zawdzięcza aronii oraz beczce po czerwonym winie Rioja, w której leżakowało 8 miesięcy. Łączą się tu aromaty dymne, słodkich przypraw i ziemiste, pochodzące od beczki oraz owocowe, których źródłem jest polska aronia.

POLECANE DO: sery, pieczony drób, wieprzowina 

HOPTIME - APA

STYL PIWA: APA


PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 5,2% obj.

CHMIEL: Marynka, Mosaic, Cascade

American Pale Ale, piwo o wyraźnie chmielowym aromacie. Dominują tu również aromaty żywiczne, sosnowe, cytrusowe, owocowe, które sprawiają, że te pochodzące od słodu są prawie niewyczuwalne. W smaku czuć delikatną słodowość, podkreśloną mocną, czystą goryczką.

POLECANE DO:
wołowina, ostre potrawy, wędzone ryby i wędliny

HOPTIME - AMERICAN PILSNER 

STYL PIWA: American Pilsner

PLATO: 13

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 5,4% obj.

CHMIEL: Mosaic

Połączenie klasycznego pilsnera z amerykańską chmielową rewolucją. W aromacie owoce tropikalne i cytrusy, charakterystyczne dla chmielu Mosaic. W smaku nuty słodowe i solidna goryczka.

POLECANE DO:

ryby dania gotowane słone przekąski

ZŁOTY MEDAL W KONKURSIE WORLD BEER AWARDS 2017 W KATEGORII SPECIALITY BEER

SREBRNY MEDAL W CONCOURS DE LYON 2018  W KATEGORII AMERICAN LAGER

HOPTIME - WEST COAST IPA

 

STYL: WEST COAST IPA,

PLATO: 16,

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6,5%

CHMIELE: Galaxy, Amarillo, Mosaic, Citra

 

Piwo  w stylu Weast Coast IPA w naszej interpretacji to soczysta aromatyczna bomba! Rześkie owoce tropikalne atakują nas w smaku i aromacie za sprawą świeżych odmian chmielu pochodzących z USA i Australii, subtelna podbudowa słodowa stanowi tutaj tylko tło,  natomiast solidna i przyjemna goryczka jest zwieńczeniem kompozycji. 

 

POLECANE DO: Kuchnia orientalna, wołowina, spaghetti

 

HOPTIME - WHITE IPA

STYL: White IPA;

PLATO: 16;

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:6,5% obj.

CHMIELE: Simcoe, Amarillo, Citra

Piwo w stylu White IPA to hybryda tradycji i nowoczesności. Połączenie belgijskiego piwa białego z symbolem piwnej rewolucji. Naszą kompozycję zaczęliśmy od autorskiego blendu drożdży angielskich i belgijskich, biszkoptowy i zbożowy smak to zasługa słodu pszenicznego i płatków owsianych. Całość wieńczą intensywne nuty cytrusowe pochodzące z aromatycznych odmian chmielu i liści kafiru.

 

POLECANE DO: Jagnięcina, grilowane ryby, drób

 

HOPTIME - DDH IMPERIAL IPA 

STYL  PIWA: DOUBLE DRY HOPPED IMPERIAL IPA  
 

Plato 18,
 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8% obj.

CHMIEL: Amarillo, Citra, El Dorado, Simcoe 

Double IPA o umiarkowanej goryczce oraz niesamowitym aromacie owoców tropikalnych i soczystych cytrusów, uzyskanym dzięki podwójnemu chmieleniu na zimno. Chmiele Amarillo, Citra Eldorado i Simcoe nadają piwu charakter i determinują jego smak. Dodatek płatków owsianych sprawia że piwo jest  aksamitne, a mocna podbudowa słodowa nadaje słodyczy.

POLECANE DO:

steki, ryby, potrawy ostre 

LOST CHOCO

STYL: Brown Porter with Choco & Coconut

PLATO: 15

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 5,5%

Kokosowo-czekoladowa wersja brown porteru. W aromacie czekolada, kawa, kokos. W smaku pełne, czekoladowe.

Polecane do: desery

BELGIJKA NA DRUGIEJ

STYL PIWA: Belgian Dubbel z dodatkiem herbaty lapsang

PLATO: 18,

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7,5% obj.

CHMIEL: Marynka

Klasyczny belgijski styl, Belgian dubbel. Piwo o barwie ciemnego bursztynu. W smaku słodowe, tostowe, delikatnie alkoholowe. Aromaty przyprawowe, owocowe, podkręcone dodatkiem herbaty lapsang.

POLECANE DO:

gulasz, barbecue, żebro, piernik

BELGIJKA NA TRZECIM 

STYL: Belgian Tripel,

PLATO: 22,

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 10,5% 

CHMIEL: Marynka

Piwo w stylu Belgian Tripel. Charakteryzuje się dużą kremową pianą i złotym kolorem. W smaku wytrawne, w aromacie owocowe przyprawowe i alkoholowe.

Polecane do: Pieczony drób, potrawy ostre, desery owocowe

ZŁOTY MEDAL W KONKURSIE BARCELONA BEER CHALLENGE 2018 W KATEGORII BELGIAN TRIPEL

MYSTERIOUS IPA

STYL PIWA: New England IPA


PLATO 15 


ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6,5% obj.

 

CHMIEL: Eldorado, Mosaic, Citra


Piwo w stylu New England IPA, mętna, soczysta, owocowa wersja klasycznego IPA. Chmiele zostały dodane pod koniec gotowania, a także na zimno, czego efektem jest umiarkowana goryczka i mnóstwo aromatów pochodzących od amerykańskich chmieli.


POLECANE DO:

jagnięcina, owocowe desery

Sweet Sixteen

STYL PIWA: MILK STOUT

PLATO: 16

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 6% obj.

CHMIEL: Marynka

Jest to delikatna, słodsza wersja klasycznego stouta. W aromacie dominują kawowe i czekoladowe nuty. W smaku wyczuwalna goryczka pochodząca przede wszystkim od palonych słodów, złagodzona przez dodatek laktozy. Dodatek płatków owsianych sprawia że piwo jest gładkie i kremowe.

POLECANE DO:
sery, grillowane potrawy

BRĄZOWY MEDAL W MIĘDZYNARODOWYM KONKURSIE INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2017, W KATEGORII: STOUT/PORTER

BRĄZOWY MEDAL W KONKURSIE BARCELONA BEER CHALLENGE 2018, W KATEGORII SWEET STOUT

Czarnolas

STYL PIWA: DOUBLE INDIA BLACK ALE

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 7,6% obj.

CHMIEL:  Amarillo, Citra, Cascade, Iunga, Marynka

Podwójna ciemna IPA z wyrazistą goryczką wzbogaconą posmakami kawy i czekolady będącymi rezultatem użycia ciemnych słodów w procesie warzenia. W aromacie znaleźć zaś można nuty żywiczno sosnowe wsparte akcentami owoców cytrusowych.

POLECANE DO:
potrawy kuchni orientalnej, tłuste mięsa

SREBRNY MEDAL W KONKURSIE PIW RZEMIEŚLNICZNYCH 2017, KATEGORIA: DOUBLE IPA

BRĄZOWY MEDAL W KONKURSIE BARCELONA BEER CHALLENGE 2018, W KATEGORII  SPECIALTY IPA

 

Gorączka Sezonu

STYL PIWA: Double Saison IPA

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8,4% obj.

CHMIEL: Cascade, Citra, Iunga

Połączenie mocno chmielonego amerykańskiego IPA z owocowymi belgijskimi saison, o nieco wyższym ekstrakcie. Nieprzeciętnie aromatyczne, mocne umiarkowanie goryczkowe.

POLECANE DO:

potrawy meksykańskie i indyjskie

Żywot Barley’a

STYL PIWA: ENGLISH BARLEY WINE

PLATO: 22

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 9,2% obj.

CHMIEL: Iunga

Barley Wine w stylu angielskim to piwo o solidnych smakach słodowych podbudowanych goryczką chmielu Iunga. W smaku dominuje słodowość, a w aromacie wyczuwalne są nuty owocowe. Pomimo wysokiej zawartości alkoholu nie jest on bezpośrednio wyczuwalny.

POLECANE DO:
sery pleśniowe, wędliny dojrzewające

RAISA

STYL PIWA: RUSSIAN IMPERIAL STOUT

PLATO: 22

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 9,4% obj.

CHMIEL: Marynka

Nasz imperialny stout to połączenie belgijskich drożdży, holenderskich słodów palonych oraz polskich chmieli. W smaku dominują nuty czekoladowe i kawowe, które doskonale równoważą się z solidną goryczką.

POLECANE DO:
gorzka czekolada, lody, orzechy

RaISa Espresso

STYL PIWA: Russian Imperial Stout z espresso (RIS)

PLATO: 22

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 9,4% obj.

CHMIEL: Marynka

Solidna dawka alkoholu połączona z czekoladą pochodzącą od słodów palonych, wzbogacona o przyprawowe nuty belgijskich drożdży i mocne espresso.

POLECANE DO:

gorzka czekolada, lody, orzechy

BRĄZOWY MEDAL W MIĘDZYNARODOWYM KONKURSIE BRUSSEL BEER CHALLENGE 2017. KATEGORIA: PIWO Z KAWĄ

SREBRNY MEDAL W CONCOURS DE LYON 2017 W  KATEGORII: PIWO Z KAWĄ

GWIAZDA PÓŁNOCY

STYL: Imperial Smoked Plum & Fig Baltic Porter

PLATO: 26

ZAWARTOŚC ALKOHOLU: 10,1%

Imperialny porter bałtycki podkręcony słodami wędzonymi, dodatkiem wędzonej śliwki i suszonej figi. Ciemne, złożone, zbalansowane

POLECANE DO: Czekolada, wołowina

 

 ZŁOTY MEDAL W CONCOURS DE LYON 2018, W KATEGORII STOUT/PORTER 

SREBRNY MEDAL W KONKURSIE INTERNETIONAL BEER CHALLENGE 2018, W KATEGORII STOUT/PORTER 

SREBRNY MEDAL W KATEGORII SPECJALNY PORTER BAŁTYCKI W KONKURSIE PIW RZEMIEŚLNICZYCH 2018

BRĄZOWY MEDAL W KATEGORII STRONG SMOKE BEER W KONKURSIE EUROPEAN BEER STAR 2018

PROJEKT 30

Projekt 30 #1

STYL PIWA: Imperialny Porter Bałtycki

PLATO: 29,33

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 10,5% obj.

CHMIEL: Iunga

Imperialny Porter Bałtycki, to pierwsze piwo Projektu 30. Piwo ciemne, treściwe, w smaku czuć wyraźną słodycz, w aromacie zaś dominuje czekolada i suszone owocowe, niesamowicie rozgrzewające. To podwójna moc stylu, określanego piwowarskim skarbem Polski.

BRĄZOWY MEDAL W KONKURSIE BARCELONA BEER CHALLENGE 2017, KATEGORIA: PORTER BAŁTYCKI.

SREBRNY MEDAL  W  KONKURSIE
INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2017, W KATEGORII: DESIGN

 

Projekt 30#2

STYL PIWA: Barley Wine

PLATO: 29,74

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 15,3%obj. 

CHMIEL: Iunga, Simcoe

Ogromna dawka rozgrzewającego alkoholu i intensywnych aromotów suszonych owoców: wiśni i śliwki. W smaku mocno słodowy z wytrawnym finiszem. Leżakowany przez 10 miesięcy. 

ZŁOTY MEDAL W  KONKURSIE
INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2017, W KATEGORII: ALE

SREBRNY MEDAL W  KONKURSIE
INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2017, W KATEGORII: DESIGN

 

Projekt 30 #3

STYL: Wee Heavy Laphroaig Whisky Barrel Aged

PLATO: 32,2

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 11,63 %

CHMIEL: Iunga

Interpretacja stylu wee heavy w imperialnym wydaniu. Niezwykle złożone piwo leżakowane w beczkach po Laphroaig scotch whisky. Piękna barwa, aromaty torfowe, wyraźnie zaznaczona goryczka skontrowana delikatną słodyczą.

PROJEKT BARREL AGED

PROJEKT BARREL AGED - RIS BOWMORE WHISKY

STYL PIWA:Russian Imperial Stout

PLATO: 22

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 9,4%obj.

Klasyczny RIS leżakowany 10 miesięcy w beczce po Bowmore Whisky

BARREL AGED PROJEKT - CHOCOLATE RYE RIS JACK DANIELS WHISKEY

STYL PIWA: Chocolate Rye Russian Imperial Stout 

PLATO: 25,8

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 11,51%

Czekoladowy żytni Russian Imperial Stout leżakowany przez 8 miesięcy w beczce po Jack Daniels Whiskey

BARREL AGED PROJEKT - BARLEY WINE LAPHROAIG WYISKY

STYL PIWA: Barley Wine

PLATO: 22

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 9,5%

Barley Wine leżakowany przez 8 miesięcy w beczce po Laphroaig Whisky

BARREL AGED PROJEKT - OAT WINE SINGLE MALT WHISKY 

STYL PIWA: OAT WINE SINGLE MALT WHISKY BARREL AGED 

PLATO: 22

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 12,1% obj.

Oat wine leżakowany w beczce po single malt whisky. 

Angielskie IPA to połączenie lekko ciasteczkowych, chlebowych smaków słodowych z klasycznymi angielskimi odmianami chmielu est kent goldings i fuggles. Ten styl charakteryzuje mocna goryczka oraz subtelne ziemiste, kwiatowe i owocowe aromaty.

POLECANE DO:
wołowina, potrawy tłuste, potrawy ostre

BARREL AGED PROJEKT - WHEAT WINE COGNAC 

STYL PIWA: WHEAT WINE 

PLATO: 26

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 13,08% 

Wheat Wine leżakowany przez 10 miesięcy w beczce po Cognacu 

 

BARREL AGED PROJEKT - IMPERIAL BALTIC PORTER BLACK FOREST KIRSCH 

STYL PIWA: Imperial Baltic Porter 

PLATO: 26 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 10,5% 

Imperialny Porter Bałtycki leżakowany przez 10 miesięcy w beczce po Brandy Black Forest Kirsh 

BARREL AGED PROJEKT - RUSSIAN IMPERIAL STOUT VANILLA & COCONUT BOURBON 

STYL PIWA: Russian Imperial Stout Vanilla & Coconut  

PLATO: 27 

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 9,4% 

RIS z dodatkiem vanilii i płatków kokosa, leżakowany przez 11 miesięcy w beczce po Bourbonie. 

BARREL AGED PROJEKT - DOUBLE DRY HOPPED NEW ZEALAND IPA WHITE WINE 

STYL PIWA: DOUBLE DRY HOPPED NEW ZEALAND IPA WHITE WINE BARREL AGED 

PLATO: 18

ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 8% obj.

CHMIEL: NELSON SAUVIN 

Podwójnie chmielone na zwimno odmianą Nelson Sauvin New Zealand IPA. Leżakowana w beczce po białym winie.